Predji na sadržaj

Od mašte do stvarnosti

Kao dete provodilla sam mnogo vremena igrajući se sa lutkama. Isprobavajući razne kombinacije želela sam da napravim idealnu haljinu od najrazličitijih materijala do kojih sam mogla da dođem. Tokom studija radila sam u firmi koja se bavila prodajom reklamnog materijala. Iskoristila sam priliku kada su dobili prvu ponudu da urade uniforme za promoterke. Krenula sam da radim bez ikakvog prethodnog iskustva, a to je zahtevalo odabir odgovarajućeg materijala, proizvodnju u kojoj su se uniforme šile a potom i brendirale. Realizujući sve zahtevnije poslove i projekte, postajala sam iskusnija što je rezultiralo otvaranjem sopstvene firme 2006 godine.

Moji snovi počeli su da se ostvaruju, a omiljena zabava iz detinjstva postala je moj posao. Uprkos velikom komercijalnom baziranom na kvalitetu i vrhunskom dizajnu ženskih majica koje sam proizvodila za poznati lanac srpskih drogerija, deo mene je ipak ostao neispunjen. Sve se promenilo jednog  junskog dana kada sam postala majka prelepe devojčice, tog predivnog bića kome sam svaki dan htela da pronadjem savršenu odevnu kombinaciju.

Iz dana u dan počela sam da osmišljavam najrazličitije komade odeće, inspirisana dečjom razigranošću, maštom, željama i potrebama. Tu se rodila ideja koju sam iz sveta mašte dovela u stvarnost i tako je nastao brend dečijeg veša i pidžama Capitano e Sirene.

Capitano e Sirene 

Mi nismo samo brend dečije odeće, Capitano e Sirene snove vaših mališana pretvara u stvarnost. Snažan izvor inspiracije predstavljaju sećanja na čaroliju detinjstva, na to toplo i bezbrižno doba, koje svakodnevno pokušavamo doživeti i oživeti.

Brend Capitano e Sirene nastao je 2018. godine i sastoji se od naše predivne dizajnerke Milice Aleksić koja crta sve naše dezene i iz naše proizvodnje gde se šiju svi naši proizvodi i gde nastaje prava čarolija.

Kako nastaju naši dezeni

Naši dezeni se rađaju iz ljubavi.

Inspiraciju za dezene nalazimo u mašti kao i u svakodnevnom životu, u mirisu cveća, u plesu životinja, u dubinama mora, u kosmosu kao i na beskrajnim magičnim mestima.

Sve što nas očara svojom neobičnošću ili blistavom lepotom, privlači našu pažnju. Ideje razvijamo kroz razgovore, kako bismo došli do konačne vizije dezena, potom oživljavamo naš dezen oslikavanjem u akvarel tehnici. Čarobnom četkicom Capitano e Sirene dezene iz mašte pretvara u stvarnost. Izabrani dezeni se obraćaju deci kao i roditeljima u vidu razigrane i originalne estetike, oslanjajući se na pažljivo dizajniran i izrađen proizvod po ekološkim i etičkim standardima.

Kombinovanjem odličnog kvaliteta i neobičnog dizajna Capitano e Sirene želi da osigura deci toplo i sigurno putovanje kroz snove, svet mašte i fantazije i bezbrizno  odrastanje.